Voordelen

De voordelen van Chai

In India staat het drinken van een kopje chai gelijk aan hoe velen in de Verenigde Staten genieten van een kop koffie om hun dag te beginnen. Veel mensen in India drinken thee met een groep en helpt het om een gevoel van saamhorigheid te scheppen. Het is ook een welkomstdrank, dus een uitnodiging bij iemand thuis houdt in dat er een kop thee van de familie gedronken wordt. De combinatie van kruiden, specerijen en thee heeft ook een aantal voordelen voor de gezondheid. Genietend van een verzachtende kop chai is een geweldige hulp om te ontspannen en wordt vaak beschouwd verlichting te geven bij stress. Daarbij komt dat chai vooral bekend is om zijn vermogen om een maag die van streek is tot rust te laten komen en te helpen bij de spijsvertering.

Voor diegene die geïnteresseerd is in het laag houden van zijn cafeïne inname; chai bevat, met haar theebasis, van nature minder cafeïne dan dezelfde hoeveelheid koffie. Een kop koffie bevat ongeveer 55 milligram cafeïne, terwijl dezelfde kop chai ongeveer 10-15 milligram bevat. De volgende tabel geeft een eenvoudig overzicht van de hoeveelheid cafeïne in verschillende producten.

 

Hoeveelheid cafeïne in een kop
Filterkoffie 55 milligram cafeïne
Zwarte, Oolong of groene thee 20-30 milligram (in tegenstelling tot de gevestigde opinie, bevatten de meeste soorten thee ongeveer dezelfde hoeveelheid cafeïne)
Masala Chai 10-15 milligram
Kruiden 0 milligram
Copyright © 2022 David Rio. Alle rechten voorbehouden.