ANIMAL WELFARE

in Nieuws
15 mei 2023
by
Geen reacties

Onze samenwerking met de International Fund for Animal Welfare (IFAW)

WIJ STAAN ACHTER TIJGERS

De campagne van het International Fund for Animal Welfare (IFAW) voor tijgers heeft als doel om tijgers in het wild te beschermen, waarbij op de frontlinie wordt gewerkt aan het bestrijden van stroperij, het stoppen van alle handel in tijgerlichaamsdelen en -producten, het veiligstellen van cruciaal leefgebied en het vergroten van het bewustzijn over tijgers en de bedreigingen waarmee zij te maken hebben.

David Rio is er trots op om jaarlijks te doneren aan het International Fund for Animal Welfare (www.ifaw.org) om de laatste tijgers te redden. In 2011 hielpen de donaties van David Rio IFAW om de Chinese autoriteiten te waarschuwen voor de illegale handel in tijgerbotwijn bij een veilinghuis in Beijing, waardoor de Chinese regering de verkoop stopzette. Onze donaties aan IFAW blijven het redden en rehabiliteren van wees-tijgers ondersteunen, waarbij we ze voorzien van de beste natuurlijke hulpbronnen en ze veilig terug in het wild brengen. Nadat ze zijn vrijgelaten in het wild, gebruikt IFAW satelliettechnologie om ervoor te zorgen dat ze met succes opnieuw in het wild acclimatiseren.

Klik hier om de laatste release van vijf zeldzame Siberische tijgers in het wild te bekijken. IFAW werkte samen met partners in het verre oosten van Rusland om deze prachtige dieren te redden en te rehabiliteren.

Klik hier om de vrijlating van Zolushka te bekijken, een jonge Siberische tijger die op 4 maanden oud alleen achterbleef nadat haar ouders waarschijnlijk waren gedood door stropers.

WIJ STAAN ACHTER OLIFANTEN

In 2015 zet David Rio zich in voor het ondersteunen van een olifantenprogramma met IFAW genaamd het Amboseli Elephant Project, een driejarig initiatief om de majestueuze olifanten van het Amboseli National Park te redden, gelegen aan de zuidelijke grens van Kenia, dicht bij de Mount Kilimanjaro. Cynthia Moss van National Geographic belicht deze olifantenfamilies vaak, bekend als de Afrikaanse olifant. Momenteel hebben het park en de gemeenschap veel hulp nodig. IFAW werkt nauw samen met de lokale Maasai-gemeenschap om 1.400 olifanten in het gebied te beschermen. Er zijn verschillende redenen waarom dit belangrijk is voor David Rio. Met name het feit dat 1100 olifanten zullen sterven als het land niet kan worden beschermd tegen menselijke inbreuk en stropers vanwege recente landhervormingen, die zowel de gemeenschap als haar olifanten.

Met deze recente hervorming wordt het land helaas verkocht en heeft de gemeenschap nu het wettelijke recht om een stuk ervan op te splitsen en te bezitten. Sommige stukken zullen worden omgezet in fabrieken, vervallen gebouwen en er zal geen wild meer doorheen kunnen trekken. Het park is slechts groot genoeg om 300 olifanten in leven te houden.

IFAW least 16.000 hectare land buiten het park in de Kitenden Corridor voor de komende drie jaar. De corridor is een oude migratieroute die olifanten in droge seizoenen volgen om van Amboseli Park naar Tanzania te komen, naar een ander beschermd park bij Kilimanjaro. IFAW’s initiatief van twee miljoen dollar om de olifanten van Amboseli te redden omvat ook het behoud van kritisch olifantenhabitat, het veiligstellen van migratiecorridors, evenals duurzame ontwikkeling en innovatieve stroperijpreventie. Er zijn ook 11.485 leden van de Maasai-gemeenschap die zullen profiteren van schoon water, scholen, een gezondheidskliniek, enz. David Rio is er trots op jaarlijks te doneren aan IFAW’s project om de olifanten van Amboseli te redden. Klik hier om de Animal Welfare-videoreel van David Rio te bekijken.

Klik hier om de 90 seconden durende Public Service Announcement van IFAW te bekijken voor de olifanten van Amboseli, geregisseerd en bewerkt door actrice Joely Fisher en met Matt Sorum, voormalig drummer van Guns’N’Roses en andere beroemdheden die dieren steunen.

Copyright © 2022 David Rio. Alle rechten voorbehouden.